NYHETER

Den 16 december 2017  fick Nota sin andra kull. 
Tre honor och tre hanar. 

 

Den 2 april 2017
fick Hjällnäs Klara tre små söta, välskapta bebisar.
En hona och två hanar.  
Se mer under fliken kullar. 

Världens bästa julklapp.

Den 19 december fick Nota Island Julapp och Kot-á-Kuril Rock a bye baby 9 små bebisar. 
En faktastisk och underbar kull.
Se mer under aktuell kull.

 

Nota Island Julapp   &   Kot-à-Kuril Rock a bye baby
 väntar smått till jul.

Lördagen den 26 mars, på själva påskafton hämtade jag  hem min nya lilla Kurilean Bobtail hona. 
Hon kom med flyg direkt från Voronezh i Ryssland och jag mötte upp henne på Helsingfors flygplats. 
En underbar liten skapelse och jag är så otroligt tacksam för att hon fick bli min. 
Tack  Julia Pavlenko

Thank you  so much Julia Pavlenko for this lovely little girl.  .
I'm so grateful that I was able to buy her.


Nota Island Julapp
KBL f 03 23

Mölndal 9-10 Januari
2016

Denna helgen blev det en uppdelning av raserna. Bobtailarna fick följa med på lördagen och på söndagen för första gången fick Borga-Kari följa med. Mitt senaste lilla tillskott på knappt 5 månader och  av egen uppfödd. Anledningen till att jag ville ställa henne var för att få en bedömning på henne och se om hon håller för rasstandaden. Hon är min blivande avelshona i så fall. 
Borga-Kari: En intressant liten vacker dam. Domaren blev mäktad imponerad av hennes långa, härliga kropp. Huvudet och kinder har bra bredd och välbalanserad med kroppen. Bra bredd och välplacerade öron. Behöver bara sjunka ner lite vilket det säker kommer att göra med tiden. Har dock färg för långt ner på båda bakbenen vilket jag vet men har mindre betydelse. Härlig blå färg på ögonen och bra placering. En fantastisk pälskvallite och redan fint utmaskad. 
En mycket välpresenterad och lovande tjej. Tjoho, vad säger man ? Härligt, är så stolt över min lilla docka.


 

Västra Frölunda  5-6 December
2015

Ex 1

2 x    CACIB

Jack: Jag fick följa med på söndagens utställning och dömdes av Jaana JyrkinenHon tyckte att han var en mycket vacker växande tonåring. Excellent vacker silkig päls, bra bredd på huvudet men medium öron och dominanta ögon.En kille som fortfarande utvecklas för fullt och är en mycket lovande bobtail. Han var välpresenterad och gjorde bra ifrån sig på domarbordet.  Men  Jack tävlade mot en tjej som dock hade kommit lite längre i sin utveckling och då  gick Ex 1  till henne. Men jag är oerhört stolt över min kille. Han är som en dröm. 
Gottfrid: Detta var Gottfrids sista utställning i kat. II. I fortsättningen tävlar ragdollen i kat. I. 
På lördagen var det Luigi som vald domare. Väldigt fåordig men det han sa var bara positivt (förutom pälslängden ;) ). Han har utvecklats till en stadig grabb. Väldigt bra tyngd, allt är propponerligt med varandra.  Fantastikt huvud dock lite för platt panna. Jo, vi vet. Öronen har rätt storlek och sitter där de ska. Ögonen är stora, ovala med en mörk, bra färg.
Fantastiskt temperament och välpresenterad. Jo, man tackar. 
På lördagen fick vi Annelie Persson. Skönt med en svensk domare så man hänger med vad som sägs och ta lärdom av. 
Hon blev mäktad förvånad över hans tyngd. För storleksmässigt är han ju inte stor. Exelent, proponeligt och bra substans på hela kroppen. Ex. bredd på huvud med bra nosparti och fin haka. Ögonen ex. färg men något tung i överlinje. Där är det lite av pannan som spökar. Pälsen var även idag lite för kort och lite torr vilket jag också märkt av. Men en välpresenterad katt med ett underbart temperament. Så vad säger man. Vi är så nöjda för vår lille gubbe.

WW-2015

Malmö

EX. 1
BIV

En excellent mycket lekfull kille som dock håller på att utvecklas. En Fantastisk kropp men behöver lite mer tid att växa ihop. Ex. storlek på öronen och välplacerade. Runda och pigga ögon, fantastisk päls.Fantastisk pompom.
En mycket välpresenterad och lovande, charmig kille. Och svårflörtad var han inte. Väl på domarbordet blev han dagens clown. 
Blev till min glädje BIV. 

V-Frölunda  19-20 September
2015

Jack
 Ex. 2
Ex 2, och inför NOM

Gottfrid
CHAMPION
Tillbaka inför NOM

Gottfrid "Totte" fick följa med oss på söndagen. Han dömdes av en italienske domare. Denna gången gjorde det inget att han hade för mycket vitt. Allt vara bara Fantastico. Perfetto.
Han fick sitt tredje CAC och blev därmed Champion. Yes, just vad vi hade hoppats på men inte vågat tro att det skulle gå hela vägen. Han  fick komma tillbaka inför NOM med förlorade mot en annan sjönhet. 
Vilken helg, dels för att det gick så bra för missarna och även för alla de trevliga människor vi träffat. 

Vårgårda 29-30 Augusti
2015

Jack
2 X   Ex. 1

Gottfrid
CAC

Jack: 
På lördagen dömde Jack av Ulrika Eriksson. Även hon tyckte att han var en mycket lovande kille.
Excellent kropp med ett fantastiskt huvud, bra profil. Ögonen var stora och välplacerade, likaså med öronen. Fantastisk päls kvalité och väl presenterad. Prima pompom.På söndagen dömde Stephanie Serrai och honm förälskade sig totalt i hans charm. På lördagen dömde Stephanie Serrai och hon förälskade sig totalt i hans charm. Och bedömningen blev lika bra som  lördagens.
Gottfrid: 

Gottfrid fick följa med på söndagen. Han tävlar vidare i klass 9.  En otroligt stabil, kraftig och vacker kille med alla delar på rätt plats. Även han en underbar excellent päls. En super bra presentation, dock så faller han på sin vithet. Han har tyvärr för mycket vitt på ryggen vilket vi vet men resten är bara Waooo. Han behövde dock inte åka hem lottlös. Ett välförtjänt CAC slutade han med denna lyckliga dag med. 

SE*Hjällnäs Grancho "Morris"
har blivit blodgivare.


Grancho har blivit godkänd som blodgivare i Göteborg.
En fantastisk insats från hans ägare och en nyhet som jag blir så stolt och lycklig över.
Hoppas att han kan hjälpa många katter. 
Love you. 

Halmstad 15-16 Augusti  
2015

 

Ex. 2 i kull
Ex. 1 och NOM till BIS.

2 X  Ex. 2
 

Jack: På lördagen tävlade Jack i kullklassen. Även denna dag fick han en utomordentlig bedömning, allt sitter där det ska men han behöver utvecklas lite mer. Han fick Ex. 2 och Ex.1 gick till hans kullsyster som var lite starkare i utvecklingen.
På söndagen gick det mycket bättre då tävlade han i egen klass. Han fick en otrolig fin bedömning av Stephe Bruin, en mycket lovande kille som bara behöver tiden att utvecklas. En underbar kropp med en fantastisk profil på huvudet, ex. storlek och placering på öronen, ögonen har en ”lovely” look. Underbar pälskvallite med fin struktur och kontraster.
Han blev NOM till BIS men förlorade mot en annan skönhet. Men jag är överlycklig för min lille kille. 
Gottfrid:  På lördagen gick allt väldigt bra. Han fick en väldigt fint bedömning av Raymond och var en hårsmån från cert. 
Raymond fick beslutångest och ville dela certet med killen som Gottfrid tävlade emot, men en liten, liten detalj avgjorde saken och Gottfrid blev Ex 2. 
På söndagen var det hårda bud. Domaren tyckte Gottfrid bar på för mycket vitt på kroppen. Och hon önskade mer höjd på pannan. Vi vet att han är lite för platt. Och detta sänkte tyvärr poängen.
Men för övrigt var hon mycket nöjd med honom. Excellent och utmärkt på resten. Och en mycket bra presentation. Nu hoppas vi på bättre tur nästa gång. 

Alla kattungarna har kämnat boet och bor nu i sina nya hem. Jag önskar dem lycka till.
 

Forshaga 27 Juni 2015
Gottfrid  Ex 2
Jack          Ex 1

Jacks första utställning och det var otroligt spännande att få hans första bedömning. Men allt gick galant. 
Han dömdes av Glenn Sjöblom. Och till min glädje fick jag veta att Jack är  en mycket lovande kille.
Excellent proportioner på både kropp och huvud. perfekt profil, öronen var välplacerade med bra  storlek,
ögonen var stora och rundade med en vaken och vacker blick. Excellent och perfekt pompom.(svansen)
Lika vackar ord fick lille Gottfrid. En grabb som kommer att bli en stjärna en dag. Men tyvärr fattas höjden i pannan. Han blev dock slagen av sin halvbror och fick åka hem med Ex 2. Men vi var lika lyckliga för det.

SE*Kot-à-Kuril Black Jack
Lille jack har flyttat hem till oss.
Han är en en ny ras för oss, en långhårig 
Kurilean bobtail.
Det ska bli så spännande att följa han uppväxt och planera hans framtid.

Örebro 6 Juni 2015
Gottfrid 
Ex 1 och CAC

Gislaved 18-19 April.
Gottfrid
2 st. Ex I , BIV och NOM till BIS
Jag är överlycklig efter 
en fantastisk helg.